Teorija vsega

Ljubezen do števil, radovednost in nenehno odkrivanje šahovskih kombinacij so avtorja Darka Šifrerja pripeljali do ideje obrniti znano Einsteinovo enačbo na glavo.

Teorija vsega ponuja preprost opis, kako matematika najde svoj prostor v naravi ter igrivo povezuje znanost in umetnost. Tako kot pri matematiki tudi v naravi ni vedno samo ena resnica. Neka trditev je lahko hkrati pravilna in napačna, česar se v življenju premalokrat zavedamo. 64 črtic v knjigi nas spomni na to, da čas lahko spreobrne zakoreninjena prepričanja, oživi pravljice in uresniči nekaj, kar se nam je prej zdelo nemogoče. Ko vsa spoznanja sestavimo v mozaik, se nam odpre teorija vsega s potjo do odgovorov.

Obstaja verjetnost, da bi Einstein drugače zapisal svojo enačbo, če bi prebral knjigo Teorija vsega.

Dodatne informacije

Avtor

Darko Šifrer

ISBN

978-961-94853-0-9

Vezava

Trda

Datum izida

28.11.2019

Izdajatelj

Zavod Kalejdoskop

Kategorija
Tags , , , ,

Medtem ko večina ljudi razmišlja, ali je kozarec napol poln ali napol prazen, je kozarec v resnici vedno poln. Samo včasih je napolnjen s tekočino, včasih pa z zrakom. Med ljudmi prevladuje mnogo takšnih zakoreninjenih prepričanj in ta knjiga jih nekaj odstira.

Matej Tomažin

Zelo so mi bila všeč poglavja, kjer avtor razmišlja o bivanju, o spreminjanju telesa skozi leta, o karmi, ko razmišlja o življenju, primerja religije oziroma še poglavja iz antike. Vse sem prebrala, tudi matematične in fizikalne dele. Knjiga je super, tudi za nas družboslovce.

Maja Grbec Švajncer