Akcija!

Zbirka knjig Teorija vsega

Zbirka knjig TEORIJA VSEGA je nastala v iskanju odgovorov na temeljna življenjska vprašanja o obstoju, o svetu, v katerem živimo in o njegovem nastanku, ki avtorja Darka Šifrerja spremljajo od otroštva. 

Potem ko je v prvi knjigi Teorija vsega avtor obrnil Einsteinovo enačbo na glavo, jo v drugi in tretji knjigi razčleni ter pokaže, kako obe teoriji, tako kvantna mehanika kakor splošna teorija relativnosti, najdeta svoje mesto – vsaka kraljuje v svojem vesolju. Tako kot obstaja dvojna narava svetlobe, obstaja tudi dvojna narava vesolja. 

V tretji knjigi Teorija vsega – Skrivnosti vesolja se razkrijejo nas avtor popelje v svet poglobljenih razmišljanj o življenju, šahu, nogometu, resnici in sploh o vsem, ob tem pa nam prikaže čarobnost matematike in odgovore, ki jih le ta prinaša. Matematika je pravzaprav univerzalni jezik vesolja. 

Matematika nam pokaže, kako ima lahko neko majhno tridimenzionalno telo neskončno velik plašč, ki ga obdaja, in kako lahko informacija potuje po vesolju z neskončno hitrostjo. Matematika nam pokaže povezavo med končnim in neskončnim, s tem pa pridemo tudi do odgovora, zakaj prihaja do kvantne prepletenosti: do odgovora nas pripelje Gabrielov rog.

Če bi Einstein prebral knjigo Teorija vsega – Skrivnosti vesolja se razkrijejo, bi morda spremenil svoje mnenje, da kvantna mehanika in splošna teorija relativnosti nista združljivi.